MirunaStie.net

10 MITURI despre SARCINĂ care sunt complet NEADEVĂRATE dar pe care lumea le CREDE

Orice femeie descrie perioada în care este însărcinată ca fiind caracterizată de emoție și nesiguranță – suntem bombardate cu o mulțime de informații contradictorii, deoarece întrebăm în stânga și în dreapta tot felul de persoane, navigăm pe diverse site-uri ori răsfoim cărți și reviste de specialitate în speranâa de a nu fi niciodată prinse pe nepregătite.

Cu toate acestea, varietatea surselor de informare existente fac să apară extrem de multe informații fie false, fie diferite e varianta complet reală a lor. Iată câteva dintre cele mai importante mituri despre sarcină și care este adevărul din spatele lor:

1. Nu ar trebui să călătorești cu avionul în timpul primului și ultimului trimestru de sarcină

Unele companii aeriene interzic femeilor aflate în ultimul trimestru de sarcină să zboare ca să nu nască în avion – ceea ce ar presupune o aterizare de urgență. În afara de asta, femeile gravide nu au nicio problemă cu zborul.

2. Nu mai poți să ții animalul de companie în casă atunci când ești gravidă

Acest mit este fals. Trebuie doar să nu te ocupi tu de strângerea excrementelor de câine / pisică / hamster etc., pentru a evita riscul de a contracta toxoplasmoză.

3. Nu ar trebui să consumi somon afumat

Și acest mit este unul complet fals. Somonul are un conținut bogat de acizi grași omega3, așa că e foarte bun pentru viitoarele mămici. Mai mult decât atât, este un pește de apă dulce, așa că e destul de puțin probabil să fie infestat cu mercur, care ar putea să îți afecteze sarcina.

4. Nu ai voie să mănânci sushi

Sushi este un preparat bun pentru tine, dar nu mânca mai mult de două rulouri pe săptămână. Evită însă macroul, rechinul sau tonul.

5. Poți să previi vergeturile cu ajutorul untului de cacao

Acest mit este fals și periculos – untul de cacao îți poate provoca niște reacții alergice foarte periculoase care îți pot afecta sarcina.

6. Fătul va fi afectat dacă îți vopsești părul

Nu ar trebui să-ți faci griji pentru asta – cantitatea de chimicale care ajunge în sânge atunci când îți vopsești părul este foarte mică și nu îți afectează copilul.

7. Nu ai voie să ai relații intime

Relațiile intime nu sunt o problemă atâta timp cât tu și partenerul vă simțiți bine. Acesta ar trebui evitat numai dacă medicul îl interzice fiindcă s-ar putea să apară sângerări sau contracții înainte de vreme.

8. Nu ar trebui să faci baie

Acest mit este parțial adevărat pentru că ar trebui să eviți supraîncălzirea corpului – alege dușurile scurte și evită Jacuzziurile, sauna sau orice îți ridică temperatura corpului la mai mult de 38 de grade Celsius.

9. Nu trebuie să bei alcool

Într-adevăr, evită să consumi alcool în perioada sarcinii, dacă nu vrei ca acesta să-i dăuneze bebelușului.

10. Ar trebui să mănânci pentru doi

Nu trebuie să faci asta! Atunci când ești însărcinată ai nevoie de numai 300 de calorii pe zi. Dacă urmezi mitul, ori îți va fi foarte greu să slăbești apoi, ori vei aduce pe lume un copil uriaș.

Citește și 5 METODE contraceptive care NU te vor lăsa să rămâi ÎNSĂRCINATĂ. Numărul 4 funcționează MEREU!

Relațiile intime sunt esențiale pentru bunul mers al unei relații între doi parteneri. Cu toate acestea, multe cupluri ajung să rărească interacțiunile intime pentru a evita să se confrunte cu o sarcină nedorită. Odată cu evoluția societății, metodele de contracepție s-au dezvoltat și ele extrem de mult, ajungând să fie atât de variate și de diverse încât multe dintre femei nici nu știu ce metodă ar trebui să aleagă.
Iată care sunt cele mai bune și mai utile metode contraceptive prin care te poți asigura că nu vei rămâne însărcinată.
În primul rând, metodele contraceptive trebuie să fie alese astfel încât să se potrivească cât mai bine cuplului. Fiecare astfel de metodă are atât avantaje, cât și dezavantaje.

1. Există metode naturale de contracepție care au apărut în urma studiilor pe care femeile și doctorii l-au realizat de-a lungul timpului în ceea ce privește ciclul menstrual și perioada fertilității. Acestea sunt metoda calendarului, a abstinenței și monitorizarea temperaturii bazale.


Utilizând metoda calendarului, îți poți da seama care sunt zilele în care tu ești cel mai puțin fertilă, astfel că poți face amor cu partenerul lor minimizându-ți șansele de a rămâne astfel gravidă.

2. Există câteva mijloace contraceptive locale, practice, al căror rol este împiedicarea ajungerii spermatozoizilor în uter sau vagin. Acestea sunt prezervativele, atât pentru femei, cât și bărbați, tabletele, cremele sua gelurile sau bureții vaginali. Singura astfel de metodă locală care ajută și la împiedicarea transmiterii bolilor intime sunt prezervativele.

3. Din punct de vedere al administrării orale, cea mai cunoscută metodă contraceptivă este pilula contraceptivă.
Cu toate acestea, în cazul în care nu consulți medicul ginecolog înainte de administrare, există riscul ca organismul tău să resimtă efecte adverse.

4. Una dintre cele mai răspândite metode contraceptive este medicamentul cunoscut sub numele de pastila de a doua zi. Aceasta se administrează în primele 24 sau 48 de ore de la contactul sexual. Deși această metodă contraceptivă este foarte eficientă, aceasta trebuie folosită doar în situații de urgență, întrucât poate produce dezechilibre hormonale grave în organism.

5. Pentru persoanele care nu își doresc să aibă copii, există anumite metode contraceptive definitive, în urma cărora se anulează posibilitatea de a mai rămâne însărcinată. În cazul femeilor, legarea trompelor uterine este metoda care are acest efect, iar în cazul bărbaților, se apelează la vasectomie.

Indiferent de metoda contraceptivă pe care o alegi, trebuie să ai o discuție cu partenerul tău legat de acest lucru și să consulți medicul ginecolog înainte de a trece la utilizarea acestora.

Comentarii